Fortsättningsutbildning i kinesiologytejpning

Du lär dig mer om kinesiologytape och ett antal specialtejpningar utifrån olika diagnoser

Fullständig kursinformation (PDF)

Det här är en fortsättningskurskurs där du får lära dig mer om kinesiologytape. Den passar bra för dig som har erfarenhet av kinesiologytape sedan tidigare.

Kursinnehåll

Kursen består av mycket praktisk tejpning som berör både den övre och den nedre delen av kroppen. Detta varvas med skadeproblematik, teori och frågeställningar för att du ska fortsätta att utveckla dina färdigheter i att använda kinesiologytape.
Vi går igenom följande moment under kursen:
- Repetition av kinesiologytapens historia & egenskaper, skillnader mot annan idrottstejp, repetition av tidigare kända appliceringstekniker inom kinesiologytape
- Mycket praktisk tejpning av såväl den övre och den nedre delen av kroppen

I kursen ingår kursintyg, medicinsk hårhyvel, all övningstejp och två böcker som kurslitteratur

Kursledare

Ansvarig för kursen är Pierre Söderfjord som är utbildad Elittränare, Fystränare och certifierad massageterapeut. Han har spelat fotboll och tävlat i motocross och enduro. Under flera år var han Fys & Rehabtränare i damallsvenskan och division 1-fotbollen. Sedan 2016 är han verksam som Fystränare inom ishockey (SHL lag). Dessutom har han verkat som tränare inom fotboll och friidrott under många år.
Pierre har arbetat med kurser, utbildning och försäljning av kinesiologytape sedan 2008. Du kan läsa mer om Pierre på hans hemsida www.creativfriskvard.se.

Kursupplägg

Kursen är framtagen för Bergqvist av Pierre Söderfjord och ges under en dag. Kursen bygger på föreläsningar och praktisk undervisning. Tonvikten i kursen ligger på det praktiska området.

Snabbinformation
Kinesiologytejpning fortsättning
Lärarledd tid 1 dag

Kostnad
Kursavgift 2500

Förkunskaper
Grundkunskaper i anatomi, fysiologi och kinesiotejpning. Du kan vara till exempel massör eller personlig tränare.

Kommande utbildningar
Ingen ny start utlagd i dagsläget

Anmälan
För anmälan fyller du i anmälningsformuläret som finns i PFD-filen med fullständig kursinformation.