Utbildning i idrottsmedicin och träning

Utbildning i grunder inom träningslära, idrottsskador och idrottsmedicin

Fullständig kursinformation (PDF)

Denna utbildning riktar sig till dig som vill få en grund att stå på vad gäller träningslära och idrottsmedicin.
Det du lär dig kommer du ha stor nytta av både för dig själv eller om du till exempel jobbar i en idrottsförening. Även utanför idrotten är dessa kunskaper värdefulla, man kan stuka en fot hemma eller på jobbet också!

Kursinnehåll

Inom idrotten sker mycket skador och många metoder har därför utvecklats där för att ta hand om och rehabilitera skador. Dessa metoder kallas idrottsmedicin.
Förutom att du på denna utbildning lär dig om skador får du också lära dig grunder inom träningslära. Vi på Bergqvist har en gedigen bakgrund inom idrotten som ligger till grund för det vi lär ut i denna utbildning.
Du kommer få större kunskap om hur träning bör bedrivas på ett säkert och effektivt sätt efter denna utbildning. Vårt synsätt både på skador, träning och rehabilitering bygger på att se på kroppen funktionellt. Med det menas att det är viktigt att se till att kroppen är förberedd för de belastningar den utsätts för. Träningsläran bygger därför på det som kallas funktionell träning.

Kursupplägg

Utbildningen består av en omgång med fyra dagar, i anslutning till helg.

Kombinerad utbildning till “Friskvårdsmassör med idrottsprofil”

Kunskaper inom massage är utmärkta att kombinera med kunskaper inom idrottsmedicin och träning!
Att både kunna jobba med behandlingar och att kunna ta hand om enkla skador gör att du kan göra mycket nytta. För dig som tänkt dig att ha massage och friskvård som en sidoverksamhet eller hobby är denna kombination utmärkt att börja med.
Utbildningarna “Friskvårdsmassör” och “Idrottsmedicin och träning” är upplagda så att du enkelt kan kombinera dem. Du får då diplom som “Friskvårdsmassör med idrottsprofil”.
Om du väljer att kombinera utbildningarna så att du går båda inom ett år får du 15% rabatt på totala kursavgiften. Rabatten dras på den utbildning du går sist.
Läs mer om utbildningen "Friskvårdsmassör" på följande sida:
Friskvårdsmassör

Komplettering till Personlig tränare

Om du efter att ha gått denna utbildning skulle vilja läsa vidare på vår yrkesutbildning till Personlig tränare får du tillgodoräkna dig en del av kursavgiften!
Läs mer om detta i PDF-filen med fullständig kursinformation.

Snabbinformation
Idrottsmedicin och träning
Lärarledd tid 4 dagar

Kostnad
Kursavgift 4500

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kommande utbildningar
Ingen ny start utlagd i dagsläget

Anmälan
För anmälan fyller du i anmälningsformuläret som finns i PFD-filen med fullständig kursinformation.