Yrkesutbildning till Diplomerad Coach, ackrediterad av ICF

Utbildning för den som vill arbeta med coaching, antingen som yrkeskarriär eller som verktyg inom sin yrkesroll

Fullständig kursinformation (PDF)

Utbildningen passar till exempel dig som är chef, ledare, HR-specialist, projektledare eller konsult. Den passar också dig som är tränare, personlig tränare, lärare, friskvårdsterapeut och förälder. Kort sagt alla som arbetar med utveckling och förändring av andra människor, eller sig själv.
Se på följande video där vår kursansvarige Malin berättar mer om coaching:

ICF

Utbildningen är ackrediterad av ICF, vilket gör det möjligt för dig att ansöka om certifiering efter avslutad utbildning. Du kan läsa mer om ICF här.

Kursledare

Malin Boström
Malin är, som en av cirka 80 coacher i Sverige, certifierad ICF Professional Certified Coach (PCC). Hon är också certifierad ICC Coach, licensierad mental tränare och mindfulnessinstruktör och har mångårig erfarenhet av att arbeta med utbildningar inom coaching, ledarskap och kommunikation. Malin har en bakgrund som pedagog och har sedan 2012 arbetat som lärare i coaching på YH-utbildningar med höga betyg på kursutvärderingarna. Hon arbetar sedan många år även med professionell coaching av chefer, medarbetare och privatpersoner. Hon föreläser och har skrivit en bok om coachingprocessen.

Upplägg

Utbildningen är fördelad på 3 + 3 + 3 dagar med lärarledd undervisning på skolan. Under utbildningsdagarna varvas kortare teoretiska genomgångar med praktiska övningar och reflektioner. Kursledaren kommer att demonstrera coachande samtalsövningar och du kommer att arbeta med dessa övningar i par eller grupper om tre. Efter varje övning ges utrymme för feedback och reflektioner - allt för att maximera ditt lärande.
För att du ska få stöd i din utveckling även mellan kursmodulerna så ingår två webinarium. Dessa leds av kursledaren och du får möjlighet att ställa frågor och utbyta erfarenheter med de andra kursdeltagarna.

Examination

Mellan kursomgång två och tre kommer du att genomföra ett skriftligt prov baserat på ICF:s kärnkomptenser och etiska riktlinjer. Detta prov görs online och är till för att stämma av att du förstår de verktyg vi gått igenom, samt för att förbereda dig inför en eventuell certifiering. Du kommer även att bli utvärderad utifrån kärnkompetenserna i samband med mentorcoachingen. för att få ut ditt diplom ska du ha godkänt på det skriftliga provet och uppvisat kärnkompetenerna under din mentorcoaching.

Kärnkompetenser

Utbildningen är baserad på de 8 kärnkompetenser den internationella organisationen ICF (International Coach Federation) tycker att en coach ska ha. Under utbildningen kommer du att få såväl teoretiska som praktiska kunskaper om dessa. Vi har valt att lägga tonvikten på den praktiska användningen för att du ska bli en så bra coach som möjligt.
Du kan läsa mer om vad de olika kärnkompetenserna innebär och hur vi kommer att arbeta med dem under utbildningen här.

Övriga influenser

Utöver detta har vi valt att ta in delar som har sitt ursprung i mental träning, NLP, mindfulness, MI och positiv psykologi för att ge dig en så bra och bred grund som möjligt att stå på. Du kan läsa mer om vad de innebär här.

Snabbinformation
Diplomerad Coach
Lärarledd tid 9 dagar

Kostnad
Kostnad per delbetalning 10938
Antal delbetalningar 3
Rabatterad avgift vid betalning i förskott 31250

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kommande utbildningar
Ingen ny start utlagd i dagsläget, kontakta oss för att anmäla ditt intresse så får du information så fort en ny kursstart läggs ut

Anmälan
För anmälan fyller du i anmälningsformuläret som finns i PFD-filen med fullständig kursinformation.

Referenser från tidigare elever

Klicka på namnen för att se hela texten

"Om du vill bli coach – gå den!! Du kommer inte att bli besviken..."

Karin Lifvergren

HR / Rekrytering

"Lärorik, utvecklande och rolig utbildning som gett mig massor av verktyg och kunskaper..."

Anette Palm

Massör, Creativ Hälsa

"Väldigt bra innehåll och väldigt bra lärande. Bra kombo med teori och praktik..."

Daniel Edqvist

Account Manager, Samhall

"En mycket givande, inspirerande och rolig utbildning som givit mig kunskap, trygghet och mod..."

Maria Eriksson

Hälsopedagog, Linkura

"Gå denna kurs! Om du vill hjälpa människor till ett bättre..."

Sanna Beesch

World Class